Nederlandse organisaties samen tegen AMR

Publiek-private samenwerking van 10 Nederlandse organisaties zet in op nieuw Informatieplatform antimicrobiële resistentie (‘AMR’). Dit is de uitkomst van uitgebreid onderzoek naar wenselijkheid en haalbaarheid van een nieuw Informatieplatform AMR. Op dit moment vinden verkennende gesprekken plaats over de financiering van het platform. Streven is het platform de eerste helft van 2017 te ontwikkelen en te testen binnen de deelnemende organisaties. Daarna wordt het platform ook toegankelijk gemaakt voor andere organisaties. 

Antimicrobiële resistentie is een snelgroeiend mondiaal probleem waar jaarlijks in Europa 25.000 mensen door overlijden. Alleen al in Nederland dragen meer dan 75.000 professionals in de sectoren humane gezondheid, diergezondheid, milieu, water & bodem, land- & tuinbouw en voeding bij aan de strijd tegen AMR.
Onderzoek wijst uit dat 2/3 van de professionals niet tevreden is over de huidige AMR informatievoorziening. Voorts blijkt een ruime meerderheid bereid eigen kennis te delen met andere professionals. Ruim 80% van de professionals wenst gebruik te maken van een nieuw platform. Het nieuwe Informatieplatform ziet toe op gerichte nieuwsvoorziening, informatie-ontsluiting en kennisdeling op het gebied van AMR. Het platform wordt sector overstijgend en is bedoeld voor professionals die inhoudelijk, bestuurlijk en/of beleidsmatig betrokken zijn bij AMR. Het platform draagt tevens bij aan de bewustwording en is nadrukkelijk bedoeld ter ondersteuning vanallebestaande Nederlandse publieke en private organisaties. Daartoe wordt het platform ingericht naar de nieuwste ICT mogelijkheden.


Het Informatieplatform AMR is een initiatief onder aanvoering van InnoTact Consulting BV. Deelnemers zijn onder meer TNO, CeSAM (RUG/UMCG), Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Deltares, STOWA, KNMvD, DSM Sinochem Pharmaceuticals, NVWA (agendalid) en SWAB (adviserend lid).
 
Voor nadere informatie en deelname aan het Informatieplatform AMR:
Dr Maarten B.M. van Dongen
InnoTact Consulting BV
E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: +31 (0)651558068

Connect

Tell-a-friend

CONTACT

INNOTACT CONSULTING BV

Tel: 06 5155 8068
Tel: 033 434 0404

E vandongen@innotact.nl