Innovatie onderscheidt leiders van volgers

Werkwijzen

Bij elk project onderscheidt InnoTact 3 fasen met elk een eigen vraagstelling:

wat heb jewat wil jehoe organiseer je het

 

Vraag 1: Wat heb je?

Waar staat de organisatie voor en wat is het vertrekpunt voor de innovatie? Wat zijn de drivers om te innoveren en welke competenties maken de innovatie mogelijk? Wat omvat een nieuwe technologie, wat kan een onderzoeksgroep, wat kan er nog meer met een bestaand product? Maar ook: wat is de organisatie van de klant en wat zijn de belangen? Wat maakt de organisatie geschikt om de ambitie waar te maken?

Bijdrage InnoTact: Technologieverkenning, Organisatie- of Competentie-analyse, Stakeholder analyse, etc.


Vraag 2: Wat wil je?

InnoTact werkt mogelijke toepassingen en markten uit en brengt ook concurrenten in beeld; het verkent de haalbaarheid of werkt de businesscase uit. Kan een nieuw product of nieuwe dienst worden opgezet? Is een nieuw bedrijf gerechtvaardigd ? Passen nieuwe producten of toepassingen  bij de klant? Is het betreden van nieuwe markten geĆ«igend en haalbaar? InnoTact geeft een antwoord op deze vragen . Het werkt hierbij vanuit het aanbod  van de klant (push) en vanuit de vraag van de markt (pull). InnoTact komt tot een synthese en concreet advies.

Bijdrage InnoTact: Marktverkenning, Technologisch of Commercieel Haalbaarheidsonderzoek, Concurrentieanalyse, etc.


Vraag 3: Hoe organiseer je het?

Hoe vertaal ambities in concrete activiteiten? Wat zijn de belangrijkste activiteiten, hoe faseer en organiseer je deze, wat zijn de benodigde investeringen en waar worden deze voor ingezet? In deze fase werken we de strategie uit. Dat kan op hoofdlijnen en later in het proces in meer detail. Daarbij kan het accent vallen op de strategische, tactische, operationele, financiƫle of andere aspecten. U weet waar u aan toe bent.

Eindproduct InnoTact: Strategisch plan, Businessplan, Marketingplan, etc.

 

Connect

Tell-a-friend

CONTACT

INNOTACT CONSULTING BV

Tel: 06 5155 8068
Tel: 033 434 0404

E vandongen@innotact.nl